Bangkok

Nyhetsflöde

thaipbs logo Vi översvämmas dagligen av nyheter från olika håll. På TV, i radio, i tidningar och inte minst via elektroniska media såsom hemsidor RSS feeds, (a)sociala medier och annat. Flödet är enormt och många nyheter kommer ut innan de har blivit nyheter.

Andra förstärks för att dra till sig läsare och en del skrivs i ren spekulation av personer som inte varit på plats. Det är därför av största vikt att man har flera, av varandra oberoende, källor så man kan få en rimlighetskontroll när man till exempel läser att Thailand är på randen till inbördeskrig.

Som läget är nu är det inte konstigt att många så kallade reportrar (läs bloggare) i sin iver att vara först och unika spetsar sanningen lite. För det sker väl inte av okunnighet och oförstånd? Bor du eller uppehåller du dig i Thailand och saknar en nyhetskanal som rapporterar på engelska och som kan användas som referens till Bangkok Post, The Nation med flera tidningar samt BBC och CNN är Thai PBS ett bra alternativ. De är är lite kaxiga med sin slogan "The broadcaster you can trust" men det är oftast så att de är mycket närma sanningen. De som jobbar med sidan är dessutom Thai och kan känna och tolka signaler från sin egen kultur vilket gör att man inte spekulerar om inbördeskrig eller annat för att få sälja lösnummer.

Besök gärna deras hemsida (på engelska) och skaffa din egen uppfattning. Nog så viktigt att ha en livboj i nyhetshavet.

Read 836 times
JSN Ultranet is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework